Jonas Sjöstedt besökte BB i Sollefteå


Under fredagen den 10 februari besökte Jonas Sjöstedt ockupanterna på Sollefteå Sjukhus BB. Sedan slutet av januari har många Sollefteåbor protesterat mot nedläggningen i form av en fredlig ockupation av den nedlagda förlossningsavdelningen.

Ockupanterna vill ha kvar BB på orten och utan den lokala förlossningsvården kommer många behöva åka 1­0-15 mil för att ta sig till sjukhusen i Örnsköldsvik eller Sundsvall.

Jonas Sjöstedt åkte för att lyssna på de protesterande och visa var Vänsterpartiet står i frågan:

– Vi stöder Sollefteåborna som vill ha kvar sitt BB och en bra akutvård. Det ska gå att få vård i hela Sverige, säger han.

Jonas Sjöstedt framhöll också att det är viktigt att samarbeta och se detta som en möjlighet att rädda sjukvården i hela landet. Han betonade att det inte handlar om att sätta olika orters sjukvård mot varandra:

– Det är inte Sundsvall mot Sollefteå. Både Sundsvall och Sollefteå ska ha bra sjukvård. Och det måste vara rimliga arbetsvillkor, sa han under besöket.

2 kommentarer till “Jonas Sjöstedt besökte BB i Sollefteå”

  1. Lars-Gunnar Hultin

    Jonas! Tack för ditt och Karins stöd. Folket här i länet uppskattar verkligen ert ställningstagande för en rättvis och jämlik vård! Med vänlig hälsning Lars-Gunnar Hultin gruppledare för V

  2. Fredrik

    Bra att han tar upp kampen! emot centralisering och vinster i välfärden.