Jobba hos oss

Vänsterns internatio­nella forum söker projekt­ledare med ekonomi­ansvar

Solidaritetsorganisation söker projektledare med ekonomiansvar och erfarenhet av internationellt inriktat arbete. Du är en noggrann, kvalitetsmedveten och pedagogisk person som med lätthet samverkar med andra.

Om Vänsterns Internationella Forum
Vänsterns Internationella Forum är Vänsterpartiets organ för internationellt solidaritetsarbete. Verksamheten är i första hand inriktad på projekt som syftar till att öka respekten för mänskliga fri- och rättigheter, bekämpa förtryck och könsdiskriminering samt stärka demokratiska processer och främja en ekologisk hållbar utveckling. Kontoret är beläget på Kungsholmen i Stockholm och har två anställda.

Om tjänsten/uppdraget
Vi söker en konsult eller person för visstidsanställning under en period av cirka åtta månader.

Som projektledare med ansvar för ekonomihantering i Vänsterns Internationella Forum kommer dina huvudsakliga arbetsområden vara att sköta organisationens bokföring med tillhörande hantering av fakturor samt att tillsammans med generalsekreteraren projektleda Vänsterns Internationella Forums samarbetspartner i deras löpande verksamhet, utgöra ett stöd vid ansökningar, ekonomisk rapportering och budgetering samt ansvara för samordningen av den årliga revisionen för de internationella projekten och programmet som helhet. Tjänsten svarar till generalsekreteraren.

Tjänsten/uppdraget är en uppförstärkning av vårt kansli i samband med en föräldraledighet och påbörjas i november 2021 och sträcker sig fram till juni 2022. November till mars med en tjänstegrad på 50% och från april till juni med en tjänstegrad på 100%. Under perioden november–mars sker arbetet i samarbete med personen som sedan går på föräldraledighet. Vi ser både visstidsanställning och konsultuppdrag som möjliga alternativ.

Tjänsten/uppdraget genomförs under en intensiv period där Vänsterns Internationella Forum tar fram arbetsplan för 2022, genomför årsrapportering av sin programverksamhet för 2021 samt utvecklar och skriver ansökan till ett nytt Sida-finansierat program.

Vi ser att du:

  • Har erfarenhet av ekonomihantering och ekonomiansvar.
  • Har erfarenhet av att vidareförmedla bidrag till internationella samarbetspartner, inklusive granskning och uppföljning av projekt.
  • Har erfarenhet av projektledning av internationell programverksamhet.
  • Har erfarenhet av att lägga programbudget.
  • Har goda kunskaper i Excel.
  • Har goda kunskaper i svenska och engelska.
  • Delar Vänsterns Internationella Forums värdegrund.

Meriterande:

  • Erfarenhet av bokföringsprogram så som Fortnox.
  • Erfarenhet av arbete inom ideell verksamhet, folkrörelse eller det civila samhället och god förståelse för den typen av organisationsstruktur.

Praktisk information
Omfattning: november till mars 50 % med oreglerad arbetstid, dock mestadels förlagd under kontorstid, samt april till juni 100%. Vänsterns Internationella Forum tillämpar 37,5 timmars arbetsvecka.
Placering: Stockholm. Resor kan ingå i uppdraget.
Start: november 2021.
Lön: Enligt Vänsterpartiets tariff beroende på erfarenhet. Konsulter ombedes inkomma med offert.
Kollektivavtal: Vid anställning omfattas du av kollektivavtalet för Handels KFO.

Så här söker du
Låter det här som ett uppdrag för dig? Skicka då ditt CV och ansökan till [email protected] senast den 6 oktober. Märk ansökan ”Projektledare med ekonomiansvar”. Ansökningar behandlas konfidentiellt. Intervjuer sker löpande.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Vänsterns Internationella Forums generalsekreterare Nike Dahlskog, på [email protected] eller +46 (0) 8-617 51 13.

Dela den här sidan:

Kopiera länk