• Hem
  • Framtidens makt...
Pressmeddelanden

Framtidens makthavare jagar nättroll, spelar handboll – och gästar Jonas Sjöstedts talkshow

Handbollsspelaren Linnea Claeson toppar årets lista över framtidens makthavare på grund av sin kamp mot näthat och sexuella trakasserier.  Tisdag den 30 maj gästar Linnea också Jonas Sjöstedts egen talkshow ”Snack med Sjöstedt” .
–  Vänsterpartiet är ett feministiskt och socialistiskt parti och det är klart att inte jag heller har undgått Linnea Claeson engagemang och motattacker mot nätrollen. Det ska bli roligt att få prata med Linnea, som blivit en stor förebild för så många unga på kort tid, säger Jonas Sjöstedt.

Även artisten Emil Jensen och journalisten Bilan Osman kommer till denna fjärde omgång av ”Snack med Sjöstedt”. Emil Jensen har blivit en älskad poet och artist genom sina underfundiga och samhällsengagerade texter som både framförs i böcker, skivor och mellansnack. Hans senaste  föreställning är ”Flyktpotatis” , och handlar om människor som på olika sätt är på flykt. Bilan Osman har skrivit mycket om antirasism och religion och är en uppmärksammad samhällsdebattör som arbetar för Expo.
–  Jag uppskattar både Emil och Bilan mycket och tror att vi kan få spännande samtal, om konst och politik och vad som krävs för att skapa ett samhälle där alla kan räta på ryggen, säger Jonas Sjöstedt.

”Snack med Sjöstedt” håller som vanligt till på restaurang Landet, LM Ericssons väg 27 i Hägersten.

Tiden är 19.30-20.30.

Vi sänder också programmet direkt via vår facebooksida: www.facebook.com/vansterpartiet

 

För mer information:

Åsa Mattsson
Pressansvarig (V)
070-338 25 39

Örjan Rodhe
Pressekreterare till Jonas Sjöstedt
073-781 09 57

Vänsterpartiets pressjour
070-620 00 64