• Hem
  • Fler fackligt f...
Pressmeddelanden

Fler fackligt förtroendevalda i Vänsterpartiets styrelse

Vänsterpartiet valde i helgen en ny partistyrelse. De ordinarie ledamöterna i partistyrelsen består av 16 kvinnor och 6 män och bland ersättarna är det 8 kvinnor och 2 män. De kommer från Skåne i söder och Norrbotten i norr, 14 av 33 är nya i partistyrelsen och flera av dem har eller har haft fackliga uppdrag. Tillsammans har de fått förtroendet att leda partiet fram till kongressen 2018.

Som ny ordinarie i partistyrelsen valdes Susanne Björkenheim, ordförande för Vänsterpartiet i Skåne, pensionär och tidigare klubbordförande för journalisterna på Skånska Dagbladet.

– Jag är själv pensionär och tycker att pensionsfrågan är jätteviktig. Vi har ett ojämställt arbetsliv där kvinnor aldrig hinner jobba ihop en bra pension, säger Susanne Björkenheim.

En av de nya ersättarna i partistyrelsen är Arjan Kan, 23 år, tågvärd, fackligt förtroendevald i SEKO och lokalpolitiker i Umeå kommun.
– Jag ser partistyrelseuppdraget som en möjlighet att tillföra politiska perspektiv från golvet till högsta politiska nivå. Självklart ligger fackliga frågor mig nära om hjärtat, men jag har ett brett politiskt intresse. Det känns också hedrande att vara en av de yngsta föreslagna till partistyrelsen, säger Arijan Kan, ersättare i Vänsterpartiets partistyrelse.

Ordinarie ledamöter
Marta Aguirre
Ulla Andersson
Brittis Benzler
Susanne Björkenheim
Pål Brunnström
Nooshi Dadgostar
Rossana Dinamarca
Johanna Eliasson
Aron Etzler
Ida Gabrielsson
Hanna Gedin
Sara Högelius
Veronica Kallander
Birger Lahti
Christina Höj Larsen
Nicklas Lundström
Mia Sydow Mölleby
Madeleine Nyvall
Kaj Raving
Karin Rågsjö
Emma Wallrup
Xamuel Gonzalez Westling

Ersättare
Kajsa Bysell
Marjan Garmroudi
Carolina Gustafsson
Arijan Kan
Babak Khosravi
Christin Löfstrand
Jessika Svensson
Deniz Tütüncü
Linn Wegemo
Eva-Lena Öman

För mer information, kontakta Vänsterpartiets presstjänst: 0706- 20 00 64