• Hem
  • Eskil Erlandsso...
Pressmeddelanden

Eskil Erlandsson till svars om skogen

Med anledning av landsbygdsminister Eskil Erlandssons uttalande om att öka avverkningen av skog i DN 24/5 har Jens Holm (V) lämnat in en interpellation till ministern.

– Den svenska skogen huggs ned i en våldsam hastighet. Om inget görs förvandlas snart våra vackra svenska skogar till öde virkesåkrar i storbolagens tjänst. Eskil Erlandsson har ett stort ansvar för detta. Därför vill jag debattera med honom, säger Jens Holm (V), miljöpolitisk talesperson.

Trots att naturhänsynen ska väga lika tungt som produktionsintressen har svensk skogspolitik lämnat fritt spelrum för storbolagens kortsiktiga intressen. Det är ett svek mot alla naturvänner, jägare, lokalbefolkning, turister och djur som vill vistas i den svenska skogen.

– Lagen måste skärpas så att miljöbalken ska gälla vid allt skogsbruk. Vi behöver incitament för att driva på ett skonsammare skogsbruk. Skogsbolag och skogsägare måste ta ett större ansvar. Det är några förslag som jag kommer lägga fram för Eskil Erlandson, avslutar Holm.

Inom kort finns interpellationen på riksdagen.se.

För mer information
Jens Holm, riksdagsledamot Vänsterpartiet: 0708-250 889
Vänsterpartiets presstjänst: 070-620 00 64