• Hem
  • En fantastisk p...
Nyheter

En fantastisk prideparad

Solen gassade, Jonas Sjöstedt gick tillsammans med Josefin Brink, Rossana Dinamarca och Stefan Lindborg och längst fram dansade och hjulade Andres Esteche. Sammantaget en lycklig dag för Vänsterpartiet som visar att vi fortsätter att gå i täten när det gäller HBTQ-frågorna.

Visserligen dröjde det en timme extra innan ekipage nr 53 ( av 105) fick börja röra sig framåt längs Götgatan, men som vi rörde oss. Paradgeneral, tillsammans med HBTQ-utskottets Tobias Johansson, var Andres Esteche, som skämtade om att den som inte dansade var moderat. Så vad göra annat än dansa fram ända till Östermalms IP, platsen för årets Pride Park.

bild stefan jonas josefin

 

Paraden gick via Slussen, Skeppsbron, Hamngatan, en bit på Sveavägen, Kungsgatan, Humlegårdsgatan, passerade Valhallavägen och drog fram jäms med gamla Stockholms Stadion, och den smittande uppsluppna stämningen höll i sig hela vägen.

bild Kerstin, Rosanna, Andres

 

De flesta medier var på plats och våra närvande politiker, och inte minst vår lastbil med dansande drottningar i enorma peruker, fastnade på många foton och filmer och framförallt Jonas Sjöstedt fick göra ett antal intervjuer. På Prideområdet var det också utfrågning av Jonas på politikerscenen, av Andres Esteche, och där fick han än en gång möjlighet att berätta hur Vänsterpartiet faktiskt har en extra anledning att fira Pride eftersom vi gått före och ofta varit det parti som först föreslagit lagstiftning som i sinom tid bidraget till att kraftigt minska skamstämplar och berett väg för att kärleken ska accepteras och välkomnas hur den än ser ut.

bild tobias josefin Åsa