• Hem
  • C.H. Hermansson...
Pressmeddelanden

C.H. Hermansson har lämnat oss och lämnat ett stort tomrum efter sig

Vänsterpartiet har sorg. C.H. Hermansson har lämnat oss. Han somnade in i hemmet natten mellan måndag och tisdag.
– CH lämnar ett stort tomrum efter sig. Ingen har betytt mer än CH för att skapa en modern vänster i Sverige, säger Jonas Sjöstedt, partiledare för Vänsterpartiet.

C.H. Hermansson var ordförande för partiet under åren 1964-1975 och under hans ledning lades grunden för ett modernt vänstersocialistiskt parti. C.H. Hermansson var aktiv i politiken lång tid efter att han slutat som partiordförande 1975. Han satt kvar i riksdagen och partistyrelsen. Han skrev, reste och talade. Ända fram till nu har han tagit aktiv del i den politiska debatten, alltid intresserad av nya idéer, löntagarnas inflytande och utvecklingen i världen.

– CH är älskad av många inom vänstern för sina stora politiska insatser. Men han hade också en personlighet som gjorde honom mycket omtyckt. Han var lågmäld, kunnig och reflekterande. Hans öppna och vänliga sätt vann sympatier långt utanför partiets medlemmar och väljare. CH var inte den som höjde rösten, men han vann respekt genom sin lugna utstrålning, sin kunskap och sitt engagemang, säger Jonas Sjöstedt.

För mer information och kontakt med Jonas Sjöstedt:
Vänsterpartiets presstjänst, 070-620 00 64 (ej sms)

Läs även Jonas Sjöstedts minnesord om C.H. Hermansson