• Hem
  • Biträdande Kans...
Jobba hos oss

Biträdande Kanslichef, Vänsterpartiet Region Stockholm

Vill du bidra till en positiv samhällsutveckling och att flytta opinionen åt vänster? Är du en engagerad, driven och erfaren ledare som trivs i händelsernas centrum och som vill jobba för en växande progressiv politisk kraft i Sveriges näst största parlamentariska församling? Välkommen med din ansökan!

Vänsterpartiet är det tredje största partiet i Region Stockholm och det tydligaste oppositionspartiet mot det blågröna styret. Vi arbetar framgångsrikt med att utveckla politik, driva förslag och skapa opinion för en hälso- och sjukvård för alla Stockholmare där våra skattepengar används till vård och inte vinster i privata bolag. Vi arbetar för en välutbyggd kollektivtrafik som alla har råd med och för att vi alla ska ges förutsättningar till ett hållbart liv vare sig vi bor i en förort, på landet eller i innerstaden. Vårt kansli är just nu i en utvecklingsprocess och som en del av det arbetet söker vi en ny Biträdande Kanslichef.

Arbetsuppgifter:
Biträdande Kanslichef kommer att biträda Kanslichefen i genomförandet av lednings-, samordnings-, utvecklings- och uppföljningsuppdraget. Du kommer att leda processer och tillsammans med kanslichefen ta ansvar för att vi når våra mål. Tjänsten medför inget personalansvar men ett administrativt och stödjande uppdrag i varierande HR frågor.

Du kommer också att vara delaktig i arbetet med att följa upp mål och resultat, samt mäta, analysera och följa upp ditt och andra medarbetares arbete vid kansliet. Du arbetar självständigt efter givna uppdrag och i nära samverkan med andra på kansliet. Du tar ansvar för att förankra, kvalitetssäkra och uppnå resultat. Du rapporterar till kanslichefen och arbetar nära våra folkvalda politiker.

I tjänsten ingår också ett samordningsansvar för våra politiska förslag i olika organ samt att vara stöd till våra politiker i Regionstyrelsens beredningar och utskott. Biträdande Kanslichef förväntas också vara ett stöd i arbetet med ekonomiska frågor.

Biträdande Kanslichef kommer att ha ett administrativt ansvar både gällande ekonomi och personal.

Kompetens och arbetslivserfarenhet, skall krav:
Minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet av ledningsarbete som chef eller process/projektledare/uppföljningsansvarig.

Akademisk utbildning inom statsvetenskap, beteende vetenskap eller annan relevant utbildning i kombination med relevant yrkeserfarenhet.

Minst 5 års erfarenhet av handläggnings- /utvecklingsarbete inom offentlig sektor eller annan svensk politiskt driven organisation så som fackföreningar, tankesmedjor eller andra politiska/intresseorganisationer.

Verifierbar förmåga att uppnå resultat och leverera högkvalitativt arbete under tidspress.

Gedigen kunskaper om hur den svenska demokratin och den offentliga sektorn fungerar både internt och i relation till andra delar av samhället.

Erfarenhet av omvärldsbevakning.

Meriterande:
Gedigna kunskaper om Vänsterpartiets politik.

Mycket goda kunskaper inom de sakpolitiska områden som Region Stockholm ansvarar för.

Erfarenhet av att ha arbetat med politiska processer.

Ett etablerat nätverk bland politiker och ledande tjänstemän i Sverige.

Ledarskapsutbildning eller utbildning inom projektledning.

Mycket god förståelse för ekonomiska frågor.

Du ska:
Ha viljan och kapacitet att arbeta intensivt under ibland snäva tidsramar.

Vara ansvarsfull, lösningsinriktad och prestigelös.

Tycka om att ta ansvar för att kommunicera och upprätthålla goda relationer med många olika slags människor.

Vågar ta ansvar i konfliktfyllda situationer och ha en förmåga att självständigt bära arbetet för att nå en lösning även då det är obekvämt.

Vilja vara en del av ett team med en tydlig ledning.

Ha förståelse för vad det innebär att arbeta i en politisk organisation.

I gengäld får du vara med vara med och bidra i arbetet för en positiv samhällsutvecklingen samt få utlopp för ditt engagemang. Detta är en stor möjlighet för dig som brinner för att göra skillnad. En möjlighet för dig som vill bidra till ett med solidariskt och hållbart samhället för alla i Region Stockholm.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina tidigare resultat, förmågan att leda processer och ta ansvar.

Vi kommer eventuellt att tillämpa arbetsprov som en del av urvalsarbetet.

Tillträde: 1 februari 2021 eller enligt överenskommelse

Anställningsvillkor: i enlighet med reglemente för politiska tjänstepersoner, tom 31 december 2022, med inledande 6 mån provanställning. Möjlighet till fortsatt arbete under nästkommande mandatperiod.

Skicka din ansökan till [email protected] senast den 2 november.

Vid frågor kontakta Kanslichef Tamara Spiric på ovan adress.