• Hem
  • Årets hjältinna...
Nyheter

Årets hjältinna Kerstin Burman

Vänsterpartisten Kerstin Burman, mottog priset Årets hjältinna 2013 på stora scenen i Pride Park efter paraden. Kerstin är jurist och driver på sin fritid mål för de transsexuellas rättigheter. Förutom att bli utnämnd till Årets hjältinna så erhöll Kerstin också RFSL:s Regnbågspris.

Varför tilldelades du de båda prisen?

– FPES:s pris fick jag för att jag drivit två mål som gäller tillämpningen av namnlagen. Utgången blev att förnamn inte längre ska bedömas utifrån kön. Regnbågspriset fick jag för att jag engagerat mig i tvångssterilisering och där upphävde domstolen steriliseringskraven i könstillhörighetslagen.

Vad bestod priserna av?

– Diplom, blommor, presentkort och så klart den stora äran att få motta dessa priser.

Hur syns ditt engagemang, vad är det du gör?

– Jag har engagerat mig i HBTQ- frågor och driver sådana mål i rättsprocesser.