• Hem
  • Amineh Kakabave...
Pressmeddelanden

Amineh Kakabaveh tar paus från sitt utåtriktade politiska arbete

Vänsterpartiets riksdagsledamot Amineh Kakabaveh och Vänsterpartiet är överens om att Amineh Kakabaveh ska ta en paus från sitt utåtriktade politiska arbete under maj månad.

– Jag inser att min ursäkt inte har uppfattats som uppriktig av de som har drabbats av mitt agerande. Jag är mycket ledsen för det och vill nu i samarbete med mitt parti göra allt som krävs för att återskapa förtroendet för Vänsterpartiet som den starka rösten mot rasism och islamofobi och hos de som känner sig drabbade av mitt misstag. Jag tar därför en paus från mitt utåtriktade politiska arbete och lägger min kraft på att reda ut den här situationen på bästa sätt för alla berörda, säger Amineh Kakabaveh.

– Det är bra att vi och Amineh Kakabaveh nu är överens om att hon behöver kliva tillbaka för att visa respekt för de som drabbats och för att ge partiet möjlighet att börja återbygga förtroendet hos alla de människor som är upprörda och sårade, säger Aron Etzler, partisekreterare.

För mer information, kontakta Vänsterpartiets presstjänst: 0706- 20 00 64