• Hem
  • Albys utförsälj...
Nyheter

Albys utförsäljningar handlar om hela Sverige

I Alby, Botkyrka deltog hundratals personer i demonstrationen mot utförsäljningen av 1300 lägenheter till en riskkapitalist. Kampanjen Alby är inte till salu tillsammans med Vänsterpartiet vill att bostäderna behålls i allmännyttan och kräver en folkomröstning i kommunen.

– Det var en stark och vacker demonstration. Unga och gamla, de flesta boende i området, som försvarade sina bostäder mot en utförsäljning, säger Jonas Sjöstedt som även han gick med i demonstrationen.

Vänsterpartiet i Botkyrka kommun har motsatt sig utförsäljningen sedan planerna först kom upp. Tillsammans med Alby är inte till salu har de det senaste halvåret samlat in namn för att kräva en folkomröstning.

– Det som händer här är större än bara Alby, det handlar om hela Sverige. Ska man sälja ut det vi äger tillsammans till någon kortsiktig riskkapitalist, trots att de som påverkas är så starkt emot det? Det gäller allmännyttan i Alby men det gäller också äldreboenden, skolor och infrastruktur i hela landet.

En av dem som har arbetat med att samla ihop namn för en folkomröstning är Nooshi Dadgostar från Vänsterpartiet Botkyrka.

– Vi vet att nästan alla som bor i Alby är emot en utförsäljning och många av dem har jobbat stenhårt för sitt område. Det är obegripligt att man försöker köra över dem och sälja ut Alby, säger hon.