Riksdagsdebatt om flyktingkrisen på Vänsterpartiets initiativ


Mot bakgrund av den akuta flyktingkrisen i Europa har Vänsterpartiet begärt och fått gehör för att en debatt ska hållas i riksdagen. På detta sätt kan riksdagen få besked om vilka åtgärder regeringen tänker vidta för att säkerställa rätten och möjligheten för människor att söka asyl i EU.
– Världen står nu inför den största flyktingkatastrofen sedan andra världskriget. Miljontals människor är på flykt undan krig och terror. Samtidigt som allt fler i Europa och Sverige nu engagerar sig för medmänniskor på flykt ser vi hur EU och enskilda medlemsländer som Ungern, vänder asylrätten ryggen och gör det allt svårare att söka skydd. Det kräver politiska svar, säger Christina Höj Larsen, migrationspolitisk talesperson i Vänsterpartiet.

Tiotusentals människor har demonstrerat för en human flyktingpolitik och många har engagerat sig ideellt för att ge sitt stöd till de flyktingar som nu kommer till Sverige. Vänsterpartiet ser att människor kräver besked från oss som beslutsfattare om vad vi vill göra för att hantera situationen. Det är därför viktigt att regeringen redovisar sina förslag inför riksdagen, men också att riksdagens partier får möjlighet att diskutera den aktuella frågan.
–  Treårige Alan blev en av mer än 2500 människor som drunknat på sin resa över Medelhavet bara i år. Det är dags för regeringen att berätta vad den konkret och praktiskt tänker göra för att människor ska slippa riskera livet för att söka skydd i EU och hur asylrätt och mänskliga rättigheter värnas i denna katastrof, säger Christina Höj Larsen.

För mer information:

Vänsterpartiets presstjänst:
070-620 00 64

3 kommentarer till “Riksdagsdebatt om flyktingkrisen på Vänsterpartiets initiativ”

 1. Vera Renella

  Jag är en av de 1000tals männisikor som ur medmänsklighet svarar med min tid och engagemang i en kris situation och agerar*
  *Kärleken Hoppet och Modet finns bland oss människor och jag är rädd att klyftan blivit alltför vid frpn mark till topp
  * Öppna upp för trygg färd,*Var ett föredöme”’representera oss människor, Hör många som snart slutar engagera sig politiskt för det finns inget svängrum för medmänsklighet och att kunna fritt agera*
  Jag och många vet att det är diplomati,ingen enkel ekvation detta ,men att låta männsikor DÖ är OSMAKLIGT i modern tid* Viljan att leva är större en trånga direktiv som baseras mer på rädsla och en urgammal strategi som iaf vi i Sverige kommit förbi? eller?
  Jag som människa kommer att tänka själv** detta behöver ni nu ochså göra*
  Glöm retoriken**prata klart och ge direktiv*
  Att säga JA till att vi har en medmänsklig asyl preocedur och samtidigt låta folk Dö på vattnen smakar V illa och ekvationen går ej ihop*
  Ni representerar även folkets VILJA eller hur?
  Det är vad majoriteten vil
  Ge säkra ASylvägar
  Refugees Air finns***gör ert jobb som människor och POLITIKER
  Ni tappar förtroende*

  Vänliga Hälsningar Vera Renella

 2. Vera Renella

  Riktar detta brev till alla i Riksdagen.Glad ni fått till detta*