Lars Werner har gått bort


Lars Werner avled i fredags vid 17-tiden av hjärtproblem. Han var Vänsterpartiets partiledare 1975 till 1993.

– Jag beklagar Lars Werners bortgång djupt och tänker på hans familj. Vi är många som kommer att sakna honom. Lars Werner hade en djup förankring i arbetarrörelsen, med ett varmt hjärta och stark klasskänsla. En stor och folkkär politisk personlighet har lämnat oss, säger Jonas Sjöstedt partiledare Vänsterpartiet.

CH Hermansson, partiledare 1964-1975, beklagar Lars Werners bortgång:

– Jag kommer att sakna Lars Werner enormt och är bedrövad över beskedet. Vi arbetade tillsammans under många år för att förnya partiet till en modern vänster. Han var alltid mycket trofast och pålitlig, säger CH Hermansson.

 

15 kommentarer till “Lars Werner har gått bort”

 1. Ulf Åman

  Lars Werner var den som först förkroppsligade ”politikern” för mig. Jag var 6 eller 7 år då jag förstod vad en politiker var för någon och fick en liten inblick i att de bestämde om matpriser och annat. Denna tidiga hågkomst färgade mig givetvis då jag sedan skulle lyssna på partier i skolan och kommunistisk ungdom blev mitt självklara val.
  Jag har blivit vänsterpartiet troget sedan dess.
  Tack vare Lars Werner.
  Tack Lars nu ska du få vila ut.

 2. Adam Maxe

  Vila i frid Lars Werner, det har du förtjänat mer än många av oss har och kommer att göra.

 3. Matias

  Lasse var av det gamla gardet som stod upp för starkt solidaritet utan att backa för medelklasskänsliga åsikter. Vila i frid.

 4. Peter S

  Tråkiga nyheter, vpk’s sista partiledare har lämnat oss. Tyckte om Lars och hans trygghet i sig själv. 18 år vid rodret säger allt.

 5. behrad

  Hej
  beklagar hans bortgång .sorgen till familjen kamerater vänner bekanta m.m sådana människor behövs för dagens kämpande rättvise frågor internationalism demokrati m.m Han var en av ärligaste god trogen socialist som älskade folk hans väg utväg fortsätter även idag imorgon och i framtiden han levde lever ska leva farväl Lasse . Mvkh behrad andari i tjänst f mobilen i akalla.

 6. Gunnar Blommé

  Lars Werner var med och vred partiet bort från sin okritiska inställning till Östeuropas s k socialism. Lars hade också en genuin arbetarbakgrund. Tack Lars, jag höjer min knutna näve till en sista hälsning!

 7. Leena LInd

  Mina tankar går till familjen och nu har vi en riktig ledare upp i himlen och Lars kan nu vaka över oss andra RIP käre Lars

 8. Jan Wallin

  Sorgligt besked. Lars var många gånger här uppe i Ådalen Det blir en saknad efter honom.

 9. Att minnas Lars Werner « Anna Herdy

  […] blev det känt att Vänsterpartiet föredetta partiledare Lars Werner har avlidit av en hjärtinfarkt. Lars Verner blev 77 år gammal och va en partiledare som har betytt väldigt mycket för den […]

 10. Jan-Olov Karlsson Fält

  En stor förlust för svensk arbetarrörelse. En genuin ledare har gått bort. LW var starkt bidragande till en nödvändig förnyelse av VPK/vänsterpartiet som tyvärr ibland kom av sig. Ikväll tänker jag på när du vigde mig och min fru. Tar fram fotot och tänder ett ljus

 11. kostakis georgiadis

  du ville komma i den större sällskap tillsammans med marx, engels, lenin. villa i fred kamrat