Jonas Sjöstedt talade i Almedalen


I ett somrigt Visby höll Jonas Sjöstedt idag sitt tal i Almedalen. Talet fokuserade på sjukvården, om vad Vänsterpartiet vill göra för en bättre vård och om hur sjukvården säger mycket om samhället vi lever i.

– I sjukvården ryms livets början och livets slut – och mycket av det största däremellan. Vi är människor och vi behöver varandra, sällan blir det så tydligt som i vården. Vi kommer till livet nakna och hjälplösa och vi måste helt enkelt lita på de runtomkring oss. Ofta lämnar vi livet på samma sätt. I andras omvårdnad och tröst, sa Jonas Sjöstedt.

– Ett bra samhälle är ett samhälle där vi tar hand om varandra. Idag är jag stark och hjälper dig, imorgon är det du som hjälper mig. Vi hjälps åt. Det är innebörden i den sjukvård som vi betalar tillsammans och fördelar efter behov. Det är innebörden i allt det som vi bygger upp tillsammans och som finns där när vi behöver det. Förskolan du lämnar dina barn på. Hemtjänstens personal som ser till att även du som behöver hjälp får komma ut i sommarsolen. Det är innebörden i den modernaste högteknologiska vårdutrustningen och i den tröstade handen på axeln. Kvinnojouren och alla ambulanserna. Det bokstavligt livsviktiga – och det som är viktigt för själva livet. Kulturskolans teateruppsättning för dina barn och biblioteket där du utan avgift lånar deckare för att läsa på stranden i sommar. Allt det handlar i grunden om att vi ställer upp för varandra.

Läs hela Jonas Sjöstedts tal här (pdf)

Se talet här

3 kommentarer till “Jonas Sjöstedt talade i Almedalen”

 1. Ingvar Eriksson

  Nån borde upplysa Jonas S. om att hedersförtryck tråkigt nog är gammal svensk patrarkal paradgren. Apopå den TV-sända frågestunden med Belinda O.
  Sen hur länge sen som helst har kvinnor förtryckts för av sina män/fästmän för att de talat med fel personer, skrattat åt fel skämt eller t.o.m. slagits ihjäl för att de velat skiljas.
  Det har inte med religion, kultur eller etnisk tillhörighet att göra.

  Svara
 2. Margareta Persson

  Tack Jonas för att du fokuserar på det viktigaste för alla

  Svara

Skriv en kommentar