Jonas Sjöstedt besökte BB i Sollefteå


Under fredagen den 10 februari besökte Jonas Sjöstedt ockupanterna på Sollefteå Sjukhus BB. Sedan slutet av januari har många Sollefteåbor protesterat mot nedläggningen i form av en fredlig ockupation av den nedlagda förlossningsavdelningen.

Ockupanterna vill ha kvar BB på orten och utan den lokala förlossningsvården kommer många behöva åka 1­0-15 mil för att ta sig till sjukhusen i Örnsköldsvik eller Sundsvall.

Jonas Sjöstedt åkte för att lyssna på de protesterande och visa var Vänsterpartiet står i frågan:

– Vi stöder Sollefteåborna som vill ha kvar sitt BB och en bra akutvård. Det ska gå att få vård i hela Sverige, säger han.

Jonas Sjöstedt framhöll också att det är viktigt att samarbeta och se detta som en möjlighet att rädda sjukvården i hela landet. Han betonade att det inte handlar om att sätta olika orters sjukvård mot varandra:

– Det är inte Sundsvall mot Sollefteå. Både Sundsvall och Sollefteå ska ha bra sjukvård. Och det måste vara rimliga arbetsvillkor, sa han under besöket.

En kommentar till “Jonas Sjöstedt besökte BB i Sollefteå”

  1. Lars-Gunnar Hultin

    Jonas! Tack för ditt och Karins stöd. Folket här i länet uppskattar verkligen ert ställningstagande för en rättvis och jämlik vård! Med vänlig hälsning Lars-Gunnar Hultin gruppledare för V

    Svara

Skriv en kommentar