Jubel och hejarop för Vänsterpartiet i prideparaden


Hundratals vänsterpartister deltog idag i prideparaden i Stockholm och möttes av jubel och hejarop från sympatisörer längs hela vägen från Mariatorget till Östermalms idrottsplats. I tåget gick bland andra Hans Linde, HBTQ-politisk talesperson och Jonas Sjöstedt, partiordförande.

­- Prideparaden är en av årets absoluta höjdpunkter. Vänsterpartiet har alltid varit pådrivande i HBTQ-frågor och det kommer vi att fortsätta vara. Efter valet vill vi genomföra viktiga reformer som att införa ett tredje juridiskt kön, bättre skydd till transpersoner och könsneutral föräldrapresumtion, säger Jonas Sjöstedt.

 

 

 

10 kommentarer till “Jubel och hejarop för Vänsterpartiet i prideparaden”

 1. Walter Christofferson

  Nu vill jag sätta ner foten Jonas Sjösteft. Vi har två kön i världen nämligen man och kvinna, hona och hanne. Att försöka uppfinna ett tredje kön är enligt min mening fullständig onödigt och en för mig helt absurd tanke.

  • Birgitta Eriksson

   Det behöver inte uppfinnas för det finns redan. Hört talas om transpersoner och intersexuella???

  • Markus Jansson

   Historiskt har det dock funnits fler än två kön om vi ser till en global kontext och inte bara västerländsk. Dessutom finns det uppenbarligen personer som inte är man eller kvinna, så ditt argument faller på att det inte speglar varken verkligheten eller historien. I din mening kanske det är absurt och onödigt, men för de 40% av transpersoner som tar livet av sig tycks det inte lika onödigt. Du kanske skall tänka på att alla inte är som du? För överklassen tycks det säkerligen absurt att motverka klass-samhället också.

 2. Richard Olsson

  Walter Christofferson: Varför är det viktigt för dig att alla människor i lagens mening sorteras in i antingen kvinna eller man? På vilket sätt skadar det dig (eller enligt din mening samhället) om de människor som inte identifierar sig som man eller kvinna får möjlighet att markera det juridiskt och därigenom bli mindre osynliggjorda i samhällets alla institutioner?

 3. Mats Einarsson

  Det behöver ju inte vara fel bara för att inte du begriper.

 4. Bengt Held

  Walter

  Är du v-politiker?

  För det första har du fel i sak, alla är inte biologiska män eller kvinnor, vissa föds som intersexuella.

  För det andra handlar det här om juridiska kön. Skaffa dig kunskap om transpersoner.

  Bengt

 5. Fredrik

  I vänsterdiktaturer världen runt så lider HBT personer…

  • Sanna Nilsson

   Mig veterligen lider människor generellt sett alltid i diktaturer, oavsett politisk etikett de fiktsturens ledare sätter på landet. Democratik republic of n. Korea, jo tjena. Att jämföra V med diktatur är riktigt lågt och sandlåde

 6. Daniel

  Håller med föregående talare.
  Detta var absurd läsning

 7. Liselotte

  Jag är själv född intersexuell. Lyckligtvis vägrade mina föräldrar gå med på operation på BB, utan ville att jag skulle få bestämma själv när jag blev äldre. De tyckte att jag valde fel (att bli tjej/kvinna) men det var ändå Mitt val!! Tycker det är viktigt att sluta operera bebisar som är intersexuella. Det är 50% chans att det blir rätt eller fel!! Rekommenderar videon ”Annabel” med Goldfrapp (den långa versionen) den finns på YouTube. Den handlar om en intersexuell bebis som opereras till pojke. Men i puberteten inser han att han vill vara flicka, och den flickan heter Annabel.